Collablab Logo White

The Sports Company

Handelssimulatie voor MBO

Game speciaal voor MBO

Geschikt voor commerciële opleidingen Handel, Junior Account Management, Financiele beroepen en Marketing

Theorie toepassen in de praktijk

Serious Game waarbij in een online omgeving een sportwinkel wordt gerund door studenten. Flexibel in te richten voor niveau 2, 3 en 4 MBO richting handel, administratie of marketing. Door het competitie element is de game leuk om te spelen en sluit het goed aan bij de belevingswereld van de moderne student.

Voordelig

De licenties zijn makkelijk op de boekenlijst te zetten, waardoor de school geen kosten heeft. De kosten per licentie zijn vergelijkbaar met een boek.

Inzichtelijk

De docentenmodule geeft een goed beeld van waar de studenten mee bezig zijn. Zo kunnen studenten gericht geholpen worden bij hun leerproces.

Bedrijfseconomie

Kosten en baten analyse. Zorg dat de balansen kloppen en probeer de voorraad op een optimaal niveau te houden.

Marketing

Vergroot het marktaandeel door gerichte marketingacties uit te voeren. Toon lef en blijf de concurrentie voor.

Teamwork

Samen werken is de sleutel tot succes van de onderneming.  Alle neuzen dezelfde kant op om de missie te behalen.

Hoe werkt het spel?

Leren van fouten

Door de theorie in de praktijk toe te passen leren studenten de stof beter. Zij kunnen leren van fouten en de stof wordt beter onthouden. Wanneer het spel gespeeld wordt is het net alsof zij echt een sportwinkel runnen. Alle beslissingen die in het echt worden genomen komen in de game ook aan bod.

De Markt

In het spel spelen de studenten als ware concurrenten tegen elkaar. Er is geen kunstmatige intelligentie die het spel bepaalt. Wanneer een concurrent een fout maakt, dan kun jij hier direct van profiteren. Uiteraard werkt dit ook visa versa. Het spel heeft een zichtbare ranking wat een stimulerende werking heeft op de inzet. Wie wil er nou niet winnen van de rest?

Maatwerk

De game kan indien gewenst worden toegespitst op een bepaald onderwerp. Meer bedrijfseconomie of marketing in het spel gewenst? Geen probleem. Er zijn extra opdrachten en modules die de inhoud van het spel op uw opleiding kunnen laten aansluiten. Ook de moeilijkheidsgraad is in te stellen, zodat de game goed aansluit op het niveau van de klas.

Meer informatie?

Wij helpen U graag verder