Collablab Logo White

Met de komende vergrijzing in Nederland wordt innovatie in het onderwijs inmiddels erkend als een mogelijk oplossing. Edtech zal een veel gebruikte term worden binnenkort aan menig bestuurstafel. Er zullen namelijk binnenkort grote tekorten aan docenten ontstaan. Zelf ben ik allang overtuigd dat het onderwijs in Nederland toe is aan wat vernieuwing.

Een voorbeeld van een tool die mijn leven een stuk aangenamer maakt is Socrative. Met behulp van dit gratis student response systeem maak ik een enorme efficiencyslag. Ik voer eenmalig in bulk kennisvragen in een databank, waarna ik op een eenvoudige wijze diverse (proef)toetsen kan maken. De toetsen worden voor het grootste gedeelte automatisch nagekeken, wat ik erg handig vindt. Geen grote stapels meer voor mij 🙂

De vraag of automatisering gevaren meebrengt onderschrijf ik niet. Met de zeer uitgedachte en beveiligde systemen is de kans op fraude minimaal volgens mij. De enige zwakke schakel is de gebruiker. Dus ik zou zeggen verdiep je eens in deze tool en profiteer van de voordelen!